Loader
Ihlamurlu Sütlaç

Ihlamurlu Sütlaç

Ihlamurlu sütlaç, geleneksel sütlaç tarifine ıhlamur eklenerek yapılan hafif ve lezzetli bir tatlıdır.

Ihlamurlu Sütlaç, geleneksel Türk mutfağının tatlılarından biri olan sütlaçın harika bir varyasyonudur. Bu tatlı, süt, pirinç ve ıhlamurun eşsiz lezzetlerini bir araya getirir. Yumuşacık pirinç taneleri, süt ve ıhlamurun hafifliği ile bir araya geldiğinde ortaya çıkan bu tatlı, hem hafif hem de ferahlatıcı bir seçenek sunar. Ihlamurlu sütlaç, özellikle sıcak yaz günlerinde tatlı bir mola için idealdir. Üzerine tarçın veya fındık serperek lezzetini daha da artırabilirsiniz. Ihlamurlu sütlaç, hem kolay hem de lezzetli bir tatlı alternatifi arayanların tercih edebileceği harika bir seçenektir.

Ihlamurlu Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 subardağı ıhlamur çayı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Pirinçi pişirmek için:

  • 4 su bardağı su
Ihlamurlu Sütlaç Tarifi Hazırlanışı

Pirinçi yıkayın su ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin, sütü ekleyin, kısık ateşte 15-20 dk daha pişirin, sonra şekeri ekleyin karıştırın, ıhlamur çay ile erittiğimiz nişastayı azar azar sütlaca karıştırarak katın bir taşım daha kaynatın, tabaklara pay edin, beş dk soğuyunca tarçın serpin,afiyet olsun.

Organicure