Loader
Defne Yapraklı Fırında Somon

Defne Yapraklı Fırında Somon

Defne yaprağı, yemeklere harika bir tat ve aroma kazandırır. Et yemeklerinde, balık yemeklerinde tercih edilir. Avrupa’da salça pişirilirken, salçanın daha dayanıklı ve lezzetli olması için defne yaprakları ile birlikte pişirilmektedir ve bu şekilde yapılan salçalar uzun süre küf tutmamaktadır. Ayrıca, kolesterolü düşürür.

Fırında Somon tarifi, yumuşak somon fileto ve mayonez karışımının enfes lezzetlerini tadabileceğiniz bir yemektir. Bu somon tarifi kremsi ve sulu lezzetiyle karşı konulamaz.

Bu fırında somon, tadı, dokusu ve mutfakta çok yönlülüğü ile zarif ve rahatlatıcı bir balık yemeğidir. Altın kabuklu, içi nemli ve yumuşak somon balığı, aromatik otlar ve baharatlar... Hem özel günler hem de hafta içi akşam yemekleri için mükemmel bir balık tarifi.

Hafif nemli dokusu limonla birleşince tadına doyum olmayan bir lezzet ortaya çıkıyor. Fırında somon tarifi ile yemek deneyiminizi geliştirin.

Tüyolar

  • Taze somon seçin. Somon satın alırken sert etli, canlı renkli ve taze somon arayın.
  • Somon filetoyu soğuk su altında durulayın ve kağıt havlularla kurulayın. Gerekirse cımbızla kemikleri çıkarın.
  • Somonu tuz, karabiber ve seçtiğiniz diğer otlar ve baharatlarla baharatlayın.
  • Ekstra bir lezzet patlaması için, fırınlamadan önce somonu 30 dakika ile bir saat arasında marine edin.
  • Eşit pişirme sağlamak için fırını yaklaşık 200 °C'ye (400 °F) önceden ısıtın.
  • Fırın tepsisini parşömen kağıdı ile kaplayın veya somonun yapışmasını önlemek için hafifçe yağlayın.
  • Somonu önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika kalınlık başına pişirin. Somon filetosunun kalınlığına göre pişme süresi değişebilir. 63 °C (145 °F) dahili sıcaklığa ulaştığından emin olmak için bir et termometresi kullanın. Somon bir çatalla kolayca pul pul olana kadar pişirin.
  • Derili veya derisiz somon kullanın. Sulu ve yumuşak bir fileto için somonu derisi ile birlikte pişirin. Bu, filetoyu tavanın sıcaklığından korumaya ve somonu daha eşit şekilde pişirmeye yardımcı olur. Servis yapmadan önce ister kabuğunu çıkarabilirsiniz, isterseniz de kabuğuyla birlikte servis edebilirsiniz. Derisiz somonu tercih ederseniz pişirme süresini biraz ayarlayın. Çünkü biraz daha hızlı pişebilir.
  • Somonu fazla pişirmeyin. Aksi takdirde kuruyabilir ve lezzetini kaybedebilir.
  • Servis yapmadan önce dinlendirin. Somon piştikten sonra ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Bu, meyve sularının yeniden dağılmasını sağlar ve balığın nemli kalmasına yardımcı olur.

Malzemeler

  • somon
  • yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 yemek kaşığı rende limon
  • 1/2 yemek kaşığı kuru kekik
  • 1/2 yemek kaşığı pul biber
  • defne yaprağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

  1. Fırının ızgara kısmını önceden 190 °C (375 °F)’ye ısıtın.
  2. Balıkları yıkayın ve bir kağıt havluyla kurulayın.
  3. Her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Terbiyeli somonu bir fırın tepsisine yerleştirin.
  4. Her fileto üzerine bir kat mayonez sürün.
  5. Üzerine limon otu, kekik, kırmızı biber ve defne yaprağı serpin.
  6. Her 2,5 cm (1 inch) kalınlık için yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
  7. Piştikten sonra, somonu fırından çıkarın ve servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin.
  8. Pişmiş somonu servis tabağına alın ve limon dilimleri ile servis edin.
Fırında Somon Nedir?

Fırında somon, terbiyeli veya marine edilmiş somon fileto veya biftek ile fırında pişirilen bir yemektir. Bu somon tarifi, kavrulmuş sebzeler, pilav veya salata gibi çeşitli garnitürlerle servis edilebilir. Salatalar, sandviçler veya makarna yemekleri gibi diğer tarifler için de temel olarak kullanılabilir.

Somon, başta omega-3 yağ asitleri ve B12 olmak üzere birçok vitamin, mineral ve protein içeren bir balık türüdür. Bu balığın sofralarımızda sıkça yer alması sağlığımız için oldukça önemlidir.

Somonu pişirmek için balığa tuz, karabiber ve diğer istenilen bitki ve baharatları ekleyin. Somonu fırına koyun ve yaklaşık 190 °C (375 °F)’de pişirin. Kesin sıcaklık ve pişirme süresi, tarife ve somon filetolarının kalınlığına bağlı olarak değişebilir.

Somonun Piştiği Nasıl Anlaşılır?

Somonun piştiğinden emin olmak için,

  • Tamamen pişirildiğinde, somonun eti opak olmalı ve bir çatalla kolayca pul pul ayrılmalıdır. Somonun cinsine göre rengi değişebilir ama her tarafı eşit şekilde pişirilmelidir.
  • Bir et termometresi kullanmak, somonun uygun sıcaklıkta pişmesini sağlamanın güvenilir bir yoludur. Termometreyi somon filetosunun en kalın kısmına yerleştirin, varsa kemiklerden kaçının. Somon balığı, 63 °C (145 °F) iç sıcaklığa ulaştığında yemek için güvenli kabul edilir. Bu sıcaklıkta, somon tamamen pişecek, ancak yine de nemli ve yumuşak olacaktır.
  • Et termometreniz yoksa pişirme süreleri için genel bir kılavuz kullanabilirsiniz. Somonu yaklaşık 190 °C (375 °F)’de her 2,5 cm’lik kalınlık için yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Pişirme süreleri somon filetosunun boyutuna ve kalınlığına göre değişebilir.
  • Düzgün pişirilmiş somon, yumuşak ve pul pul bir dokuya sahip olmalıdır. Balığın en kalın yerine hafifçe çatal sokup hafifçe çevirerek bunu kontrol edebilirsiniz. Somon kolayca pul pul dökülürse ve et temiz, farklı pullara ayrılırsa, büyük ihtimalle pişmiş demektir.

Somonu fazla pişirmeyin. Çünkü kuruyabilir ve lezzetini kaybedebilir. Ortası hafif pembeleşene ve nemli bir dokuya sahip olana kadar somonu pişirin. Balığın servis yapmadan önce birkaç dakika dinlenmesine izin verin. Bu, sululuğunu korumasına yardımcı olacaktır.

Fırında Somon Nasıl Servis Edilir?

Fırında somon, kavrulmuş sebze, pilav veya salata gibi garnitürlerle servis edilebilir. Kuşkonmaz, Brüksel lahanası, havuç veya kabak gibi kavrulmuş sebzeler, pişmiş somonla iyi gider. Somonu kinoa, pirinç veya kuskus gibi pişmiş tahıllarla servis edin. Taze bir salata, pişmiş somon balığına hafif ve ferahlatıcı bir eşlik edebilir.

Organicure