Kalite ve Memnuniyet Her Zaman Önceliğimiz
Kalite ve Memnuniyet Her Zaman Önceliğimiz
Defne yaprağı, yemeklere harika bir tat ve aroma kazandırır. Et yemeklerinde, balık yemeklerinde tercih edilir. Avrupa’da salça pişirilirken, salçanın daha dayanıklı ve lezzetli olması için defne yaprakları ile birlikte pişirilmektedir ve bu şekilde yapılan salçalar uzun süre küf tutmamaktadır. Ayrıca, kolesterolü düşürür.
Fırında Somon tarifi, yumuşak somon fileto ve mayonez karışımının enfes lezzetlerini tadabileceğiniz bir yemektir. Bu somon tarifi kremsi ve sulu lezzetiyle karşı konulamaz.
Bu fırında somon, tadı, dokusu ve mutfakta çok yönlülüğü ile zarif ve rahatlatıcı bir balık yemeğidir. Altın kabuklu, içi nemli ve yumuşak somon balığı, aromatik otlar ve baharatlar... Hem özel günler hem de hafta içi akşam yemekleri için mükemmel bir balık tarifi.
Hafif nemli dokusu limonla birleşince tadına doyum olmayan bir lezzet ortaya çıkıyor. Fırında somon tarifi ile yemek deneyiminizi geliştirin.
Fırında somon, terbiyeli veya marine edilmiş somon fileto veya biftek ile fırında pişirilen bir yemektir. Bu somon tarifi, kavrulmuş sebzeler, pilav veya salata gibi çeşitli garnitürlerle servis edilebilir. Salatalar, sandviçler veya makarna yemekleri gibi diğer tarifler için de temel olarak kullanılabilir.
Somon, başta omega-3 yağ asitleri ve B12 olmak üzere birçok vitamin, mineral ve protein içeren bir balık türüdür. Bu balığın sofralarımızda sıkça yer alması sağlığımız için oldukça önemlidir.
Somonu pişirmek için balığa tuz, karabiber ve diğer istenilen bitki ve baharatları ekleyin. Somonu fırına koyun ve yaklaşık 190 °C (375 °F)’de pişirin. Kesin sıcaklık ve pişirme süresi, tarife ve somon filetolarının kalınlığına bağlı olarak değişebilir.
Somonun piştiğinden emin olmak için,
Somonu fazla pişirmeyin. Çünkü kuruyabilir ve lezzetini kaybedebilir. Ortası hafif pembeleşene ve nemli bir dokuya sahip olana kadar somonu pişirin. Balığın servis yapmadan önce birkaç dakika dinlenmesine izin verin. Bu, sululuğunu korumasına yardımcı olacaktır.
Fırında somon, kavrulmuş sebze, pilav veya salata gibi garnitürlerle servis edilebilir. Kuşkonmaz, Brüksel lahanası, havuç veya kabak gibi kavrulmuş sebzeler, pişmiş somonla iyi gider. Somonu kinoa, pirinç veya kuskus gibi pişmiş tahıllarla servis edin. Taze bir salata, pişmiş somon balığına hafif ve ferahlatıcı bir eşlik edebilir.