Loader
Dağ Çileği

Dağ Çileği

Bilinen çileklere göre dağ çileği şekliyle farkını ortaya koyuyor. Daha minik ve pütürlü bir dokuya sahip olan dağ çileği, yaban çileği ya da yaban yemişi adıyla da tanınmaktadır.

Dağ çileği, Rubus cinsine ait bir bitki olan "Rubus idaeus" türünün meyvesidir. Dağ çileği, adını dağlarda ve ormanlık bölgelerde doğal olarak yetişmesinden alır. Bu meyve, genellikle kırmızı veya siyah renkte olabilir ve tatlı, hafif ekşi bir lezzete sahiptir.

Dağ çileği, taze olarak tüketilebileceği gibi reçel, marmelat, pasta, kek, dondurma ve smoothieler gibi birçok farklı yemekte ve tatlıda kullanılır. Ayrıca sağlığa faydalı bir meyve olarak kabul edilir, C vitamini, lif, antioksidanlar ve diğer vitamin ve mineraller bakımından zengin bir kaynaktır. Bağışıklık sistemini destekleyebilir, sindirim sistemini düzeltebilir ve antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyabilir. Dağ çileği aynı zamanda lezzetli bir atıştırmalık veya tatlı olarak da tercih edilir.

Organicure